Participanții vor aprea oportunitatea de a publica povestirea propriei experiențe profesionale în Biblioteca Vie în Asistență Socială publicată de către ASproAS.
În urma acestei sesiuni, participanții vor primi asistență tehnică pentru a pregăti o povestire prin care să fie prezentată o perspectivă profundă asupra experienței profesionale trăite.
DATA: 23 februarie 2016
COST PARTICIPARE: gratuit
Număr de locuri: pentru această sesiune de pregătire sunt disponibile maximum 10 locuri
Locație: București
Condiție de participare: disponibilitate în data de 23 februarie 2018 (participare la sesiunea de pregătire) + disponibilitate în data de 20 martie 2018 (participare la Ziua Mondială a Asistenței Sociale) și disponibilitate de 4-6 ore pentru lucru individual în afara sesiunii de pregătire.
Cine poate participa? Pot participa doar asistenți sociali din serviciile publice sau private de asistență socială care doresc să se pregătească în metode moderne de intervenție și care vor să aplice metoda storytelling în prezentarea propriei activități.
OBIECTIV: CFCECAS organizează această sesiune de pregătire cu scopul de a oferi asistenților sociali posibilitatea de a se pregăti în metode moderne de comunicare. Metoda povestirii (storytelling) este folosită pentru reflectarea unor realități sociale, dar și pentru a face vizibile anumite aspecte care altfel sunt greu de accesat sau procesat. De aceea, în asistența socială, povestirea este utilizată ca metodă de facilitare a comunicării sau ca modalitate de a crea oportunități pentru explorarea unor domenii și creșterea vizibilității acestora.
FOLLOW-up: Participanții la sesiunea de pregătire vor primi asistență tehnică din partea formatorului pentru a pregăti o povestire prin care să fie prezentată o perspectivă mai profundă asupra experienței profesionale trăite. Întrucât rostul povestirii este de a schimba practici individuale și percepții colective, fiecare participant are posibilitatea să publice propria povestire în Biblioteca Vie în Asistență Socială publicată de către ASproAS. Mai mult, fiecare participant va fi invitat să participe la evenimentul organizat în Ziua Mondială a Asistenței Sociale, 20 martie 2018.
De ce storytelling? Ca metodă utilizată în practica profesională, povestirea:
- are puterea de a inspira, de a susține dezvoltarea și de a construi reziliența personală și profesională;
- facilitează o înțelegere mai bogată care este baza unei bune evaluări, a luării deciziilor și a intervențiilor eficiente în practică;
- creează spațiu pentru profesioniști să reflecteze asupra propriei lor practici și valori profesionale și personale;
Termen limită de înscriere: 31 ianuarie 2018
Modalitatea de înscriere: înscrierea se face prin trimiterea FORMULARULUI DE ÎNCRIERE online. Având în vedere locurile limitate, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita informații suplimentare în vederea realizării selecției participanților.
Formator: Lucian CACIAMAC
Evidența participări: Fiecare participant va primi un atestat de participare eliberat de CFCECAS.
Un proiect realizat de către CFCECAS (www.cfcecas.ro) împreună cu ASproAS (www.asproas.ro).
Comments are closed