Despre curs

Pentru a vă crea o înțelegere asupra temelor cu care veți intra în contact, pe care veți lucra și asupra cărora veți reflecta pe parcursul cursului, vă adresăm câteva întrebări de reflecție:

 1. Ca să puteți să vă mențineți sănătatea și să lucrați eficient în asistența socială trebuie să fii rezilient. Știți care sunt strategiile pentru dezvoltarea rezilienței? Știți cum să vă asigurați că o strategie este inovatoare, sustenabilă, predictibilă, flexibilă și specifică?
 2. Vulnerabilitatea face parte din ființa noastră. Perspectiva pe care o avem asupra vulnerabilității și cum gestionăm vulnerabilitatea contează în dezvoltarea noastră. Aveți curaj să fiți vulnerabili? Știi cum să folosiți vulnerabilitățile pentru a dezvolta reziliența și nu neputința, slăbiciunea?
 3. Munca asistenților sociali și a personalului care lucrează în serviciile sociale este solicitantă mental și emoțional. Ce ar putea să vă ajute nu doar să supraviețuiți în această activitate profesională, dar și să prosperați și să vă îmbogățiți viața?
 4. Dacă la locul de muncă vă confruntați cu situații care generează stres, frustrare, anxietate, ați identificat ce anume v-ar ajuta să răspundeți diferit și să transformați creativ condițiile de lucru?
 5. Vă doriți să dezvoltați și să oferiți un serviciu care să fie rezilient pentru colegi și pentru persoanele care beneficiază de suport?

Daca vreți să învățați cum să gestionați toate aceste dimensiuni și să vă construiți o strategie care să vă asigure reziliența și să asigure reziliența persoanelor cu care lucrați, vă invităm să participați la cursul organizat de către CFCECAS.

Conținutul cursului

 1. Reziliența: concept, semnificație, tipuri de reziliență și strategii pentru dezvoltarea rezilienței.
 2. Vulnerabilitatea și gestionarea ei.
 3. Analiza factorilor de reziliență și metode de evaluare a rezilienței.
 4. Dezvoltarea rezilienței în/prin serviciile sociale (servicii sociale reziliente; cultura, structura și caracteristicile serviciilor sociale reziliente; înțelegerea dinamicii rezilienței și a modului în care aceasta poate să fie utilizată în cadrul serviciilor sociale).
 5. Dezvoltarea rezilienței profesioniștilor din serviciile sociale (calități personale, aptitudini profesionale, competențe și metacompetențe).
 6. Corelații intre factorii de reziliența si intervențiile/activitățile din cadrul serviciului social (tipuri de activități care pot facilita dezvoltarea rezilienței; resurse interne si externe pentru influențarea dinamicii rezilienței serviciilor sociale)

Durata și perioada

Cursul are un număr de 42 de ore care vor fi împărțite în trei sesiuni de curs:

  1. 06-08 mai 2020

  2. 28-29 mai 2020

  3. 18-19 iunie 2020

Cele trei sesiuni sunt corelate și asigură continuitatea acestui curs. Persoanele interesate trebuie să participe la toate cele trei sesiuni.

Metodele utilizate pe parcursul cursului

Participanții vor avea posibilitatea să îmbine abordările și perspectivele teoretice cu practica profesională. Metodele utilizate pe parcursul cursului: prezentare însoțită de exemplificare; dezbaterea însoțită de feedback; elaborare de strategii însoțită de prezentare și exemplificare; studiu de caz însoțit de analiză și reflecție.

Formator

Lucian CACIAMAC 

Număr de locuri

Pentru această sesiune de pregătire sunt disponibile maximum 10 locuri

Locația 

București, sediul administrativ CFCECAS

Modalitatea de înscriere

Pentru a participa la acest curs de formare continuă, vă rugăm să trimiteți un email la adresa: office@cfcecas.ro cu solicitarea de înscriere, precizând: numele & prenumele, instituția/organizația în care lucrați, datele de contact (telefon & email).

Taxa de participare

Vă rugăm să solicitați o ofertă pe email la adresa: office@cfcecas.ro

Documentele eliberate la finalul cursului 

Participanții vor primi certificate de participare eliberate de către CFCECAS.

Investiția în propria reziliență este una dintre cele mai valoroase investiții. Vă așteptăm alături de noi!