La 23 iunie 2021, Organizația Națiunilor Unite are marcată Ziua Serviciul Public. De cinci ani, în România marcăm această zi ca fiind Ziua Serviciilor Publice de Asistență Socială.

O zi  în care arătăm efortul și necesitatea  serviciilor publice de asistență socială pentru a susține persoanele care se confruntă cu vulnerabilități complexe, dar și nevoia de investiție în serviciile publice de asistență socială pentru a crește calitatea acestora și capacitatea lor de a acoperi nevoile la nivel local.

În 2021, această zi este cu atât mai importantă cu cât avem pe de o parte recunoștința față de efortul serviciilor publice de asistență socială de a susține persoanele afectate de pandemie, iar pe de altă parte trebuie să discutăm despre investiția pe care o facem în serviciile sociale pentru a contribui la menținerea rezilienței oamenilor și a susține efortul lor de recuperare economică și realizarea unei strategii sustenabile pentru re-activarea socială.

De aceea, promovăm angajarea și formarea, în serviciile publice de asistență socială, a:

 – Asistenților Sociali

– personalului de specialitate

– personalului de îngrijire

Asistenții sociali care lucrează în serviciile publice de asistență socială au o misiune grea în eliminarea prejudecății existente privind suportul oferit de stat prin beneficii financiare ca fiind singura măsură de a depăși provocările sărăciei și excluziunii sociale. Pe de altă parte, de a crea și dezvolta servicii de suport social care să creeze sustenabilitatea schimbărilor pe termen lung. Mulțumim directorilor și șefilor de servicii sociale care s-au alăturat efortului asistenților sociali și susțin cu un efort major dezvoltarea și furnizarea de servicii sociale în comunități.

În această zi, lansăm o invitație către serviciile publice de asistență socială și către partenerii lor, furnizorii de servicii sociale, CJRAE, școlile, etc, de a participa la o întâlnire cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a discuta următorii pași pentru a-și crește capacitatea de a oferi suport oamenilor.

Evenimentul va avea loc în data de 7 iulie 2021. Mai multe informații despre eveniment și înscriere găsiți AICI.

Vă așteptăm alături de noi!