CFCECAS organizează cursul: Tehnici și instrumente de prevenire și combatere a violenței domestice.
Acest curs este organizat la solicitare. Dacă sunteți interesat de acest curs, vă așteptăm să ne contactația la adresa de email: office@cfcecas.ro
Tematica generală a cursului:
- Definirea violenței și a tipurilor de violență; diferență între violență – agresivitate – abuz;
- Victimele violenței domestice: etape ale victimizării, ciclul violenței;
- Roluri și diferențe de gen – influențe asupra dezvoltării și escaladării violenței domestice;
- Metode de intervenție în pentru prevenirea și combaterea violenței domestice;
- Tehnici și instrumente de intervenție (evaluarea riscurilor, evaluarea tipurilor de violență, planul de siguranță, rețele de suport, genograma etc.);
- Rolurile specialiștilor (asistent social, psiholog) în procesul de prevenire și combatere a violenței domestice;
- Rolul echipei mobile și a personalului de specialitate din echipă (cf legii nr. 217/2003 cu modificările și completările aferente);
- Ordinul de protecție și serviciile sociale necesare pentru protecția victimei;
Durata și modalități de livrare a cursului: programul de formare poate avea o durată de 18 ore, desfășurat pe parcursul a 3 zile, perioada urmând a fi stabilită de comun acord cu solicitantul de curs.
Locație de desfășurare: cursul se va desfăşura la sediul solicitantul de curs, sau într-un spaţiu pus la dispoziţie de către CFCECAS.
Metodele utilizate pe parcursul cursului: prezentare însoțită de exemplificare; dezbaterea însoțită de feedback; elaborare de strategii însoțită de prezentare și exemplificare; studiu de caz asociat cu practicarea competențelor asociate și analiza acestora.
Documentele eliberate la finalul cursului
Certificat de participare eliberat de către CFCECAS – furnizor de formare profesională acreditat.
Număr participanţi la curs: minimum 8 persoane, maximum 12.
Cursurile oferite de către CFCECAS fac parte din formarea profesională continuă reglementată de legislația specifică și care se regăsește și în standardele minime de calitate pentru serviciile sociale. Aceste tipuri de programe nu sunt asimiltate cursurilor de calificare sau specializare și nu au nevoie de acreditare (conform art. 11 din Hotărârea 481/2015 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OG nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 522/2003).
Cheltuielile pentru formarea și perfecționarea profesională a personalului angajat sunt cheltuieli deductibile conform Codului Fiscal, art 21, alin. 2, lit. H.
Comments are closed