Curs de formare continuă:

ASISTENȚA VICTIMELOR VIOLENȚEI ÎN FAMILIE


Perioada

Cursul va avea trei întâlniri în zilele de:

– 24 martie 2021 (14.00-16.00)

– 25 martie 2021 (14.00-16.00)

– 26 martie 2021 (14.00-16.00)

Cursul este organizat online pe platforma zoom. 

LINK – FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Cursul se adresează:

Cursul se adresează asistenților sociali care lucrează în managementul de caz, responsabililor de caz, personalului serviciilor și centrelor sociale, dar și asistenților sociali care lucrează în unități medicale, CSM-uri, penitenciare, CJRAE, servicii/centre sociale, etc.) pentru a asista și susține victimele violenței domestice. 

Descriere generală:

Rezultatele studiului FRA (2014) arată că cele mai vulnerabile la a deveni victime, ca grup, sunt femeile tinere. Prin urmare, femeile tinere au nevoie de acțiuni bine direcționate de prevenire și sensibilizare cu privire la violența împotriva femeilor. Circa 8 % dintre femei au fost victimele violenței fizice și/sau sexuale în ultimele 12 luni premergătoare interviului din cadrul anchetei, iar una din trei femei a suferit o formă de agresiune fizică și/sau sexuală după împlinirea vârstei de 15 ani.

Serviciile adresate victimelor violenței domestice sunt mai necesare ca oricând. Pentru a furniza suportul necesar, asistenții sociali, psihologii, educatorii au nevoie să își dezvolte continuu competențele și să se formeze cu privire la noile forme de violență.

În cadrul acestui program de formare vom discuta despre tipuri de violență (inclusiv hărțuire și violență în mediul online), metode de a identifica tipurile de violență, mecanisme de apărare (sindromul Stockholm), percepția culturală a victimizării și fazele relațiilor violente, mituri si credințe false despre violența în cuplu/familie, tehnici și instrumente de intervenție (ex. fișa de autoevaluare, planul de siguranță etc.).

FORMATORI

Lucian Caciamac & Adela Șetet

TAXA DE PARTICIPARE = 250 lei

Plata pentru acest curs cu certificare a competențelor se face după confirmarea înscrierii. După completarea formularului de înscriere, CFCECAS vă trimite factura și datele pentru realizarea plății. 

MODALITATEA DE ÎNSCRIERE

Pentru a participa la acest curs de formare continuă, vă rugăm să completați formularul de înscriere de mai sus. 

CONFIRMAREA PARTICIPĂRII

La finalizarea programului de pregătire, cursanții vor primi din partea CFCECAS un atestat de participare.

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție pe adresa de email: office@cfcecas.ro

Persoană de contact: Adela ȘETET


VĂ AȘTEPTĂM ALĂTURI DE NOI!