Literatura de specialitate în asistență socială descrie participare, co-crearea, feedbackul, co-designul, responsivitatea serviciilor sociale? Dar legislația? Înclude ea recomandări și obligații privind implicarea persoanelor care accesează servicii sociale în crearea acestora și schimbarea lor?
Poate policitice sociale fac acest lucru? Sau găsim practici în anumite servicii și organizații?
Haideți alături de noi, joi 2 noimebrie, la un eveniment online pentru a descoperi ce date am analizat privind responsivitatea serviciilor din România, dar și ce au descoperit și colegii noștri din Austria, Danemarca, Franța, Portugalia, Polonia.

EVENIMENT ONLINE

Joi 2 NOIEMBRIE, între 14:00 și 15:30

FORMULAR DE PARTICIPARE

Proiectul RESPONSIVE își propune să crească responsivitatea la vocile cetățenilor în patru tipuri de servicii sociale:

  • Servicii pentru persoanele cu dizabilități
  • Servicii pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală
  • Servicii de protecție a copilului
  • Servicii pentru tinerii expuși riscului de excluziune socială

Proiectul este creat în jurul conceptului de „responsivitate” în cadrul serviciilor sociale ca un nou mod de a gândi despre democrație și co-creare în contextul interacțiunii cetățean-instituții publice. Acest concept se concentrează pe schimbări și acțiuni concrete în cadrul serviciilor sociale determinate de învățarea din interacțiunea cu persoanelor care accesează serviciile sociale și cu cetățenii în general.

Cine?

Dacă sunteți practicieni în servicii sociale adresate copiilor și tinerilor aflați în situații de risc sau în servicii pentru persoanele cu dizabilități / probleme de sănătate mentală sau…

 daca sunteți reprezentanți ai asociațiilor tinerilor/ persoanelor cu dizabilități, vă așteptăm alături de noi.

 

Când?

Vă invităm alături de noi, joi 2 noiembrie, între 14 și 15.30 pm, pe platform Zoom.

 

În cadrul acestei întâlniri vom prezenta rezultatele primului pachet de lucru în cadrul căruia am analizat literatură, legislație, politici sociale și modele organizaționale de implicare a persoanelor care accesează cele patru tipuri de servicii și vom oferi mai multe detalii despre ce ne propunem în viitor în cadrul acestui proiect și cum puteți face parte din activitățile pe care le vom organiza în continuare.

Detalii suplimentare despre munca desfășurată până acum în proiectul RESPONSIVE găsiți pe pagina noastră urmărind acest link: https://cfcecas.ro/proiectul-responsive-cresterea-receptivitatii-la-vocea-cetatenilor-in-serviciile-sociale-din-intreaga-europa/

 

FORMULAR ÎNSCRIERE

Pentru participare la acest eveniment vă rugăm să vă înscrieți completând următorul formular.

 

Vă așteptăm alături de noi!