CFCECAS oferă supervizare profesională șefilor de centre și servicii, personalului cu atribuții de coordonare și management, managerilor de caz și responsabililor de caz, precum și personalului de specialitate (asistenților sociali, psihologilor, consilierilor juridici, educatorilor etc).

CFCECAS oferă programe de supervizare profesională

1. ȘEFIILOR SI COORDONATORILOR DE SERVICII SI CENTRE SOCIALE

  (DGASPC, DAS, SPAS sau ONG)

Află mai multe informații despre acest program accesând acest LINK!

2. ANGAJAȚILOR SERVICIILOR SOCIALE, PUBLICE ȘI PRIVATE 

  (DGASPC, DAS, SPAS sau ONG)

Află mai multe informații despre acest program accesând acest LINK!

Programul de supervizare este oferit la cerere, persoanelor contractuale și funcționarilor publici.

Solicitarea pentru programe de supervizare poate fi făcută de către INSTITUȚII / ORGANIZAȚII pentru grupuri de angajați. 

Solicită acum, prin email trimis la office@cfcecas.ro, o ofertă de supervizare profesională pentru serviciul tău.

De ce este necesară supervizare profesională? Este o opțiune sau o cerință?

Managerul de servicii, coordonatorul de servicii, asistentul social, managerul de caz, educatorul, nu sunt simpli executanți ai unor sarcini prevăzute de fișa postului. Activitatea lor include interacțiune și lucru în echipă și de ei depinde găsirea și implementarea unor soluții eficiente la probleme cu care se confruntă ceilalți.

Supervizarea este o relație profesională între supervizor și persoana supervizată. Această relație profesională se bazează pe critică reflexivă și promovează evaluarea și dezvoltarea competențelor persoanele și profesionale și performanța în realizarea sarcinilor de muncă. Prin procesul de supervizare, persoana supervizată își dezvoltă critica reflexivă față de propria persoană și față de propria activitate profesională prin raportare la cadrele obiective ale valorilor, cunoașterii și practicii în domeniul managementului și a intervenției în asistență socială.

Supervizarea profesională este cerută de standardele minime de calitate și este condiție pentru licențierea, acreditarea și reacreditarea serviciilor sociale, având la bază următoarele acte normative:

    • Legea   nr. 197 din 1 noiembrie 2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale;
    • Ordin nr. 31 din 14 ianuarie 2015 referitor la aprobarea instrucțiunilor privind completarea fișelor de autoevaluare pentru serviciile destinate prevenirii separării copilului de părinții săi, precum și pentru realizarea protecției speciale a copilului separat, temporar sau definitiv, de părinții săi;
    • ORDIN Nr. 288 din 6 iulie 2006 pentru aprobarea Standardelor minime obligatorii privind managementul de caz în domeniul protecției drepturilor copilului.

CFCECAS oferă un pachet complex de supervizare de care pot beneficia angajații serviciilor sociale în paralel cu derularea activităților lor de muncă.

Cine poate beneficia de programul de supervizare?

        • șefii de servicii sociale;
        • șefii de centre sociale;
        • coordonatorii de activități;
        • managerii de caz;
        • responsabilii de caz;
        • asistenții sociali;
        • personalul care intervine în evaluarea și asistența copiiilor și adulților care beneficiază de servicii sociale (psihologi, juriști, educatori, medici și asistenți medicali, etc);

Cum pot fi contractate programele de supervizare?

Programele de supervizare furnizate de CFCECAS pot fi achiziționate direct, prin solicitare de ofertă, sau prin achiziția pe SEAP.

Pentru solicitare de ofertă ne puteți contacta pe email la adresa: office@cfcecas.ro.