PROIECT: “EMOTICOM: EMOTIonal management COMmunity after the pandemic”

Cod proiect:  (2022-1-CZ01-KA220-YOU-000089175)

 

DETALIILE PROIECTULUI
Proiectul EMOTICOM are ca scop dezvoltarea cunoașterii și a practicii în domeniul sănătății mintale, în special pentru tinerii vulnerabili și marginalizați care nu au acces ușor la serviciile de sănătate mintală.
Obiectivele proiectului:
Obiectivele și activitățile sunt legate de domeniile esențiale de acțiune ale STRATEGIEI UE pentru tineret 2019-2027: Implicare, conectare, împuternicire.
OBIECTIVUL 1: CONECTAREA lucrătorilor de tineret și a tinerilor pentru invovarea instrumentelor pentru bunăstarea și sănătatea mintală a acestora.
OBIECTIVUL 2: IMPLICAREA lucrătorilor de tineret și a tinerilor în contracararea provocărilor legate de sănătatea mentală cauzate de COVID-19.
OBIECTIVUL 3: INCURAJAREA comunităților de tineri să lucreze pentru sănătatea și bunăstarea mintală.
Principalele activități ale proiectului sunt:
  • Vizite participative în ROMANIA, CEHIA și un atelier online pentru a transfera instrumente și cunoștințe în domeniile cheie care vor compune cadrul nostru EMOTICOM.
  • Videoclipuri didactice pentru a distribui moduri de lucru specifice dezvoltate în cadrul proiectului EMOTICOM.
  • Curs în Spania pentru a transfera și testa instrumente de lucru pentru lucrătorii de tineret și tineri.
  • Campanie de diseminare pentru a împărtăși rezultatele proiectului (conferințe, procese de consultare, ateliere interne etc.).
Rezultatele proiectului:
Comunitățile de tineri, care au acces la activitățile din proiectul EMOTICOM, vor fi capabile de un mai bun management al sănătății mintale. Aceștia vor lucra cu emoțiile pe care le-a provocat pandemia, recunoașterea emoțiilor și a modului în care acestea influențează comportamentele.
Comunitatea creată astfel va facilita un rol esențial în reducerea stigmatizării și va încuraja oamenii să caute ajutor.

Detalii suplimentare sunt disponibile pe paginile următoare.