Conferința Națională de Asistență Socială, România 2020

Workshop (W9) – Intervenția asistenților sociali din sistemul de învățământ – provocări și abordări


Eliza Ventaniuc

Asistent social

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională 

Eliza este asistent social în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Neamț (C.J.R.A.E.) si este activă în cadrul ASproAS ȘI CFCECAS pentru demersurile privind asistentul social în cadrul sistemului de învățământ. Eliza a contribuit la solicitările privind ultimele modificări legislative privind asistentul social din învățământ.

A absolvit Facultatea de Filosofie, Secția ”Asistență Socială” la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași în 1995 și a participat la numeroase cursuri de formare specifice consilierii educaționale. Pe parcursul activității de 25 de ani  ca asistent social s-a străduit să demonstreze că asistentul social din învățământ este un profesionist la care reprezentanții unităților școlare, elevii, părinții, cât și alți parteneri care interacționează cu elevii pot apela pentru a oferi suportul necesar.

Asistentul social din învățământ are atribuții de prevenire, dar și de intervenție, fiind un facilitator al relațiilor umane din școală și un inițiator de proiecte de prevenire și intervenție pe probleme specifice din învățământ: violență, absenteism semnificativ și abandon școlar, inadaptare școlară, probleme sociale, delincvență juvenilă și devianță comportamentală.

Despre workshop

Acest workshop este solicitat de către asistenții sociali din învățământ. Nevoile asistenților sociali din învățământ, provocările cu care se confruntă, precum și strategia de promovare sunt aspecte care vor fi dezbătute în cadrul acestui workshop.

În baza rezultatelor acestui workshop, CFCECAS va oferi cursuri de formare continuă și evenimente care să permită pregătirea asistenților sociali în acest domeniu.

Echipa CFCECAS vă invită să participați la acest workshop important pentru practica dumneavoastră!

ÎNSCRIE-TE ACUM LA CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ 2020!


FORMULAR DE ÎNSCRIERE

One Reply to “Workshop (W9) – Intervenția asistenților sociali din sistemul de învățământ – provocări și abordări”

Comments are closed.