Conferinața Națională de Asistență Socială, România 2020

Workshop (W5) – Provocări și abordări ale suferinței și pierderii


Lucian Caciamac

Centrul de Formare și Evaluare în Asistența Socială (CFCECAS)

Lucian este formator și supervizor în domeniul intervenției în asistență socială. Lucian are experiență de lucru directă cu persoanele care  au nevoie de suport în cele mai dificile momente din viață, dar și cu persoanele care au suferit pierderi.

Despre workshop

În 2019 CFCECAS a inițiat procesul de pregătire a procedurilor de lucru pentru asistentul social care lucrează în secțiile de oncologie.

Acest workshop este destinat asistenților sociali care lucrează în spitale, celor care oferă servicii de îngrijire paliativă la domiciului sau în centre rezidențiale, precum și celor care lucrează în asistența persoanelor vârstnice.

Workshop-ul va include prezentări și dezbateri privind perspectiva persoanei asupra bolii si situatiei, modalitatea în care poată fi susținută persoana afectată de o boală cronică și familia acesteia și modalitatea în care familia primește suport pentru a gestiona suferința și pierderea.

În perioada tratamentului paliativ oamenii au abordări foarte diferite legate de modul în care vor să își gestioneze viața și suferința. Este importantă perspectiva persoanei asupra bolii și asupra situatiei, iar familia și persoanele relevante trebuie să fie ajutate să se poziționeze funcțional și non- defensiv față de aceste situații.  

ÎNSCRIE-TE ACUM LA CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ 2020!


FORMULAR DE ÎNSCRIERE