Raport ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ 2019

185

ORE FURNIZATE ÎN ȘCOLI ȘI LICEE


3200

COPII AU BENEFICIAT DE ORA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ 2019


43

ASISTENȚI SOCIALI IMPLICAȚI


4

DIRECȚII DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ


1

CENTRU JUDEȚEAN DE RESURSE ȘI ASISTENȚĂ EDUCAȚIONALĂ


2

ȚĂRI IMPLICATE

(anul acesta proiectul a fost transferat și către republica Moldova)


Contextele sociale în care trăiesc copiii și adolescenții sunt adesea generatoare de riscuri. Este necesar ca elevii să știe care sunt problemele pentru care pot solicita suportul unui asistent social, să înțeleagă ce tip de suport pot primi și unde sunt localizate serviciile sociale. 

Este responsabilitatea asistenților sociali să pregătească societatea de mâine pentru a răspunde problemelor sociale. În clase avem trei categorii de elevi. Cei care vor avea nevoie de suportul asistenților sociali, cei care vor investi în servicii sociale (prin taxe și alte resurse personale) și cei care vor furniza servicii sociale prin alegerea oricărei profesii care este acum parte din echipa de intervenție a serviciilor sociale (asistenți sociali, psihologi, juriști, educatori, manageri, etc).

Ana Rădulescu, Director general ASproAS

 

Asistenții sociali care au fost implicați în furnizarea OREI de ASISTENȚĂ SOCIALĂ consideră că această activitate este foarte importantă în pregătirea copiilor pentru viață. Câteva din feedback-urile asistenților sociali:

  • Foarte utilă acesta iniţiativă. Am sesizat că elevii au fost încântaţi, deschişi, dornici să afle cât mai multe despre asistenţă socială. Doamna director ne-a invitat la fiecare clasă în ora de dirigenţie pentru a discuta cu elevii şi alte subiecte, respectiv violenţa în şcoală, etc. (Terente Maria)
  • ORA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ reprezinta un pas măreț în construirea unei societăți mai bune, demne. Este necesar ca toți oamenii să cunoască rolul unui asistent social și serviciile pe care le pot accesa pentru ei sau pentru cei din jur, în funcție de problemele cu care se confrunta. (Roxana Belachlavek)
  • Am fost placut surprinsă de interesul copiilor in ceea ce privește rolul serviciilor sociale in comunitatea lor. Copiii au participat activ la ore si au identificat soluții în rezolvarea cazurilor prezentate în cadrul întâlnirii. Și-au exprimat dorința de a reveni la clasă cu alte informații legate de profesia de Asistent Social. (Davidescu Malina)

Perioada de derulare a proiectului: 

Lansarea proiectului a avut loc în data de 19 martie 2018 – cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale și a fost derulat până în data de 19 mai 2019. ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ a fost furnizată în cadrul orei de dirigenție sau a orelor de psihologie, sociologie sau științe sociale.

 

Clasele la care a fost furnizată ORA de ASISTENȚĂ SOCIAL în 2019

Din totalul orelor furnizate,

  • într-un procent de 16.7 %, orele au fost furnizate la clasele 1-4;
  • într-un procent de 72.9 %, orele au fost furnizate la clasele clasele 5-8;
  • într-un procent de 22.9 %, orele au fost furnizate la clasele clasele 9-10;
  • într-un procent de 12.5 %, orele au fost furnizate la clasele clasele 11-12;

 

MULȚUMIM ASISTENȚILOR SOCIALI CARE AU FURNIZAT ORA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ÎN ȘCOLI ȘI LICEE ÎN 2019!